Saltkråkan rustas upp

Nu ska det gå lättare att ta sig till Snickargården, den klassiska inspelningsplatsen i TV-serien Saltkråkan på Norröra. Foto: Sune Hamrin. Nu ska det gå lättare att ta sig till Snickargården, den klassiska inspelningsplatsen i TV-serien Saltkråkan på Norröra. Foto: Sune Hamrin.

Norröra får 70 000 kronor för att rusta upp vandringsstigarna på ön. Det så kallade skärgårdsbidraget från Landstinget går till Norröra Samfällighetsförening för att återställa stigarna som vuxit igen. Därmed ska tillgängligheten öka och ön bli bättre rustad för att ta emot de många besökare som vill titta på platserna där tv-serien Vi på Saltkråkan spelades in.
Projektet är, enligt Inger Lagerquist på landstinget, ett av flera projekt för att utveckla skärgården och skapa förutsättningar för åretruntboende, rekreation och näringsliv.

Etiketter: olle larsén