PRO - Siklunch

Blidö pensionärsförening är en pigg åldring på 51 år. Och vår siklunch 15/11 gav syn för sägen. Tänk er att tillsammans med 65 andra goda vänner kunna luta sig tillbaka och bara andas ut. Det här var gott! Och att kunna lyssna in det dämpade sorl som mätta o belåtna människor ger ifrån sig det är underbart. Men låt oss backa lite i tiden.

Jack Elfing och Nils Erik Söderman hade fångat fisken.
Kerstin Adre hade överträffat sig själv med sillinläggningarna.
Strömmingslådorna var signerade Kicki Österman o Carina Malmström
Leif Blomqvist hade fixat rökningen av siken
Och vår eminenta ordförande Gunnel Blomqvist hade lagt lök på laxen, förlåt jag menar lagt in laxen.
Mustigt matbröd var Lilian Grapes uppgift.
Och vårt alltid underbara matlag hade satt pricken över med goda röror.
 
Och visst var det matlaget som basade vid dukningen och såg till att karotterna hamnade rätt.
 
Det finns en glädje i att ställa upp och hjälpa till som alla de här ”matlagarna” har gjort. Kanske det är skratten och det lättsamma prestigelösa umgänge dem emellan som är nyckeln. Och vi andra bara äter och mår gott
 
Det här mina vänner är traditionell matkultur när den är som bäst! Allt var på plats och underbart gott. Visst förstår man de som tar en extra runda till bordet. Och att få vara med och delta det är en stor förmån för oss äldre matglada. Tack!
 
Gideon Önnestam

Etiketter: gideon önnestam